Deze site gebruikt cookies

Door het gebruiken van deze site ga jij hier mee akkoord Lees meer...

Ik ga akkoord

In kaart brengen websitebezoek

Happy Skin Food gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Happy Skin Food gebruikt enerzijds cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt, kunnen bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden en helpen ons om de website goed te laten werken. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. 

Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. 

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. 

Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media-bedrijven. 

Ik, Esther..

Ik, Esther, heb Petit&Jolie in 2013 opgericht. Na jaren werkzaam te zijn geweest in de voedingsmiddelenindustrie begon er wat te kriebelen. En te knagen. Ik vroeg me steeds af waar ik nu eigenlijk mee bezig was, of ik daar nog wel achter stond.

Het antwoord was nee. Ik was veranderd. Ik stond er niet meer achter. In de jaren ervoor had ik twee kleine kindertjes op de wereld gezet. En met de komst van die kleintjes begon ik me af te vragen wat ik nu écht belangrijk vond. Eén ding was zeker: ik wilde het aller beste voor mijn kinderen.

"Ik vroeg me steeds af waar ik nu eigenlijk mee bezig was"

Maar wat is dat dan? het beste? Dat is natuurlijk voor iedereen anders, maar voor mij geldt dat ik mijn kinderen liefde en veiligheid wil kunnen bieden.  Hen wil kunnen begeleiden in alles wat ze doen, zowel nu als in de toekomst. En wat ik daarnaast ook nog erg belangrijk vind is dat ze leren genieten van al het mooie op onze wereld. Het leren waarderen en er liefdevol mee omgaan. Als dat me lukt, ben ik al een heel eind.

Door deze wens en de ervaringen in mijn vorige banen realiseerde ik me dat we veel meer inzicht moeten krijgen én geven in de keten van een product.

Het verbaast mij nog regelmatig welke ingrediënten er in producten worden gebruikt. Zowel in voeding, cosmetica als in speelgoed. Van veel ingrediënten is niet bekend welke effecten ze op de mens of op de natuur hebben.

En laten we nou eerlijk zijn: mens en natuur zijn niet twee verschillende dingen, dit is één geheel. Zonder de natuur kan de mens niet bestaan. Dus laten we naar het hele plaatje kijken, naar de keten. Er wordt nog steeds te weinig stilgestaan bij, waar een product vandaan komt en wat er na het gebruik mee gebeurt en naartoe gaat. We kopen iets in de winkel, gebruiken het en daarna gooien we het weg. Hatsikidée. Het product wordt alleen beoordeeld in deze fase, tijdens het gebruik. Maar helemaal niet in de periode daarvoor of daarna. Is dat niet raar?

"60% van wat wij als volwassenen op onze huid smeren, komt in onze bloedbaan terecht"

 

Als je dan kijkt naar onze verzorgingsproducten, blijkt dat 60% van wat wij als volwassen op ons huid smeren in onze bloedbaan terecht komt. Als je nagaat dat de huid van een baby 5x dunner is dan die van een volwassene, kun je nagaan wat een babyhuid allemaal opneemt…Maar wat gebeurt er dan met deze opgenomen stoffen die in onze bloedbaan terecht komen? Het antwoord op deze vraag is niet eenvoudig en de meningen hierover lopen nog sterk uit een.

De één zegt dat hetgeen wat in onze bloedbaan komt door de nieren wordt gefilterd en via de urine ons lijf uit gaat. De andere zegt juist dat parabenen heel veel lijken op het oestrogeen hormoon en hierdoor invloed hebben op onze hormoonhuishouding.

Echter, het idee dat er ingrediënten in mijn bloedbaan of in de bloedbaan van mijn kinderen terecht komen die bijvoorbeeld een effect op de hormoonhuishouding zouden kunnen hebben is voor mij al een ‘no go’!

Wat je op je lichaam en dat van je kleintje smeert, moet voor mij, net als wat je eet, natuurlijk zijn. Hiermee zeg ik eigenlijk dat je een verzorgingsproduct zou moeten kunnen eten. Of het smakelijk is, dat is een tweede.

En dan hebben we het nog niet eens over alles dat we door het doucheputje spoelen, en wat dat doet met de natuur…Onze natuur.

Het hield me nogal bezig, en na al deze overpeinzingen besloot ik het gewoon te doen. Ik gooide mijn baan en zekerheid overboord en besloot een verzorgingslijn voor baby’s en kinderen te ontwikkelen.

Alles dat ik zelf belangrijk vond nam ik mee in de ontwikkeling van mijn producten: Alles moest van 100% natuurlijke oorsprong zijn, ik zou zoveel mogelijk gebruik maken van biologisch geteelde producten en 0% parabenen, paraffine, SLS, minerale oliën, etc. gebruiken. En hoe dan ook wilde ik een natuur cosmetica certificaat ontvangen. Verder moest het goed zijn voor de droge en gevoelige huid, want tegenwoordig hebben steeds meer kinderen een droge en gevoelige huid. Ook wilde ik eerlijke communicatie, zodat de consument precies weet wat hij/zij koopt.

Petit&Jolie werd geboren. 

Bekijk hier alle producten van Petit & Jolie

Elk product van Petit&Jolie moet aan eerder genoemde voorwaarden voldoen. En dat lukt ons iedere keer weer. En daar ben ik heel trots op. Maar toch blijf ik kritisch op alles dat we doen. Zo zou ik dolgraag de verpakkingen willen verduurzamen, maar helaas is dat op dit moment nog niet haalbaar.

Zo ben ik me er ook van bewust dat het soms lastig is om alles maar duurzaam en biologisch te doen. Dat ondervind ik zelf ook. Maar als we allemaal ons steentje bijdragen en elke dag één dingetje doen, zoals een keer extra de fiets pakken in plaats van de auto, of een keer de biologische rijstwafels kopen in plaats van de gewone. Ik denk dat we dan al een heel eind komen. En toch net dat ene verschil maken in de keten. En met dat begint het allemaal! Doe jij ook met ons mee?!

Liefs,

Esther

Nieuwsgierig naar wat Petit & Jolie is en verder allemaal doet? Lees dan snel verder!